Trips // Lissabon, worth a visit or not?

over de grens, TRAVEL

Lissabon, de stad op zeven heuvels. Die beschrijving laat weinig aan de verbeelding over als je al puffend en blazend hopeloos op zoek bent naar het hotel terwijl je jouw koffers de heuvels op moet sleuren. Lissabon is meer dan alleen heuvels en is voornamelijk gekend door de typische tegeltjes en de gele trams die je ongetwijfeld al eens hebt gezien. Worth a visit or not, ik geef je graag mijn mening. Benieuwd?

Zoals elke grote stad is Lissabon onderverdeeld in verschillende wijken. Toen het Liefste Lief en ik in Lissabon verbleven, verloren we ons hart op de laatste dag aan de wijk Alfama, het oudste deel van de stad. Alfama wordt gekenmerkt door witte gebouwen, een doolhof aan kronkelstraatjes en gezellige cafeetjes en kleine restaurants.

Een andere populaire wijk is Barrio Alto. Hier kan je een roltrap naartoe nemen en een gezellige avond onder de locals spenderen. Niet alleen locals vinden hun weg naar deze wijk, ook een overrompeling aan toeristen komen hier ’s avond uit eten/drinken/dansen. Restaurants en bars vinden letterlijk overal plek om een terras te maken. Waarom niet op trappen tussen twee straten door, moet de uitbater van het terras op de laatste foto gedacht hebben.

De verschillende uithoeken van Lissabon zijn verbonden door uitstekend metro- en tramverkeer waardoor je heel simpel van de ene kant naar de andere kant van de stad wordt gebracht. In het commerciële centrum en een voormalig Olympisch dorp vind je een shoppingcentrum waar je naast afkoeling, ook nog ketens vindt, die je in ons Belgenlandje niet gauw tegenkomt.

Als je richting Belém trekt, ga dan zeker een pastel de nata eten in Pasteis de Belém. Deze bakkerij/café serveert al sinds 1837 (!) de befaamde lekkernijen en is zowaar de trekpleister van Belém. Met een beetje geluk kan je zelfs een tafeltje versieren in de zaak, al ga je hiervoor misschien een beetje geduld moeten hebben.

Al bij al was ik niet omvergeblazen door wat Lissabon te bieden heeft. Ik vond de bestemming iets te overroepen. De pluspunten van de stad op zeven heuvels zijn ongetwijfeld dat het er over het algemeen erg goedkoop is – als je naar de niet-toeristische zaakjes gaat -, de oudste wijk waarover je hierboven al iets kon lezen en de portugese delicatesse pastel de nata. *nomnom*

Ben jij al naar Lissabon geweest en kon deze stad je wel bekoren? Laat dan even achter in de reacties waarom ook ik Lissabon nog een tweede kans moet geven!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertenties

4 gedachtes over “Trips // Lissabon, worth a visit or not?

  1. M’n zus was laatst in lissabon en inderdaad haha, al die heuvels was er puffend en blazend oplopen. Maar bovenop zo’n heuvel was het uitzicht dan wel heel mooi. Het lijkt me zo leuk om eens naar lissabon te gaan!

    1. Ik keek ook enorm uit naar de stad, Pinterest had mij hoge verwachtingen gegeven :p maar zoals je zegt, bovenaan de heuvel is het zicht magnifique!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s